Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

The restaurant is located on the south-west corner of a office tower in Beijing CBD district. Design started in 2010 and construction was completed in early 2011. It covers a surface of 360 sqm. The space is characterized by the use of two strong walls, which visually define the space organizing the functional program: kitchen, dining areas, bar counter, pizza area, wine cellar and lounge corner.

The mix of different natural and artificial materials (such wood, bricks, brushed steel plates, black iron profiles, reflecting glass and mirrors) offers a combination of rough and smooth surfaces introducing a sense of spatial tension in the generally cozy and warm atmosphere.

The flooring of the lounge and the bar areas is light natural wood, randomly embellished with small irregular black spots, while the two main dining areas are elevated platforms covered by large dark wooden planks characterized by a strongly scratched surface which extends vertically on the pillars cladding. The two central walls are built as a collage of different patterns of coloured bricks (yellow, red and grey), in which the insertion of steel plates adds a detail of refinement.

Designed by STUDIO RAMOPRIMO
Photographs: Studio Ramoprimo

http://www.archdaily.com/198538/cornerstone-restaurant-studio-ramoprimo/

Add to collectionAdd to collection