Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Singapore’s Eagle Eye Centre launches its 4th outlet, designed by Kyoob-ID, a boutique commercial interior design company Standing at 1,700 sq feet and located at the pristine Mount Elizabeth Novena Specialist Centre, the Eagle Eye Centre continues its concerted aim to provide a full suite of quality eye care solutions to the mass community.

Singapore’s boutique architectural commercial interior design company Kyoob-ID has successfully designed and outfitted the fourth outlet of Eagle Eye Centre, Singapore’s eminent one-stop specialist eye centre for Presbyopia and LASIK services. The full-service clinic with world-class facilities was recently completed in July within two months. Located within the thriving medical hub in the Novena area where hospitals such as Tan Tock Seng Hospital and Mount Elizabeth Novena Hospital are currently situated, the Eagle Eye Centre is dedicated to serving a wider community with its comprehensive eye care services that includes refractive surgery, presbyopia treatment, cataract surgery, retina services, and cornea transplants among others.

Michelle Goh, design director of Kyoob-ID said, “We wanted to portray a stature that corresponds with the centre’s professional and quality image; thus, we incorporated refined touches and utilised materials like black polished marble and timber veneer in the interior.” The interior basks in understated sophistication through a canvas of contrasting monotones in rich browns, solid blacks, and cream whites, amid a luxe dash of style, accentuated in details such as the geometric plum carpets and flame-toned modern seating in the waiting rooms.

To open up the space more, sliding glass panels styled with geometric motifs encased the waiting rooms instead of partitions. At the ceiling, linear strips of warm, concealed lighting intersect at corners, providing an interesting focal feature, and imbuing the centre with a cosy and friendly ambience.

Add to collectionAdd to collection