Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Nike running shoes were suspended around an illuminated track as though on the feet of eight invisible athletes for this installation at Beijing’s 798 arts district by Shanghai design office Studio-at-Large. As a one-day launch for the 2013 Nike Free collection, the installation presented the different colour combinations of the shoes around a five-lane running track, with some appearing frozen in motion while others lay flat.

A dark-tinted mirror mimicking the shape of the track was positioned directly above and brightly coloured garments were suspended around the perimeter like a row of spectators. Entitled The Track, this installation was the second of three zones designed by Studio-at-Large for the Nike Free launch event.

The first was an exhibition designed to explain the history of the collection using a system of triangular display stands. The Finish Line was the third zone in the space, where visitors were invited to sit on rows of benches and use headphones to listen to speeches from different athletes.

http://www.dezeen.com/2013/04/19/nike-free-2013-installation-by-studio-at-large/

Add to collectionAdd to collection