Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select tags
Select cities

SYNArchitecture renovates a store in San Jose, Costa Rica located in an exclusive shopping centre. Users are invited from the hallway, where sinuous movements emerge gently from the monochromatic facade. The entrance is smoothly indicated by an overall gesture, where the movement gains its deepest relief. The Austrian studio refurbished Quique clothing store with an elegant and progressive design.

In a conceptual level a dynamic stream is running through the Boutique where different frequencies are captured into architectural elements. An alluring interior transforms the movement from the exterior into an expressive ceiling and a prominent sculptural counter with strong lines yet giving a lightweight appearance. The effect created by mirroring the ceiling and the floor established two distinct areas, one holds the beachwear and the the other accommodates an urban clothing line.

As a result all common architectural elements turn into a meaningful function meanwhile conveying key information to the user. The project seeks to give a readable but still unexpected shopping experience for customers, creating new angles and projecting graphical lines built in architectural components. Due to the great variety of products that Quique showcases, the architects decided to choose the absence of colour for the space with a system based on a dichotomy of black/white.

Photography: Luis Diego Matarrita
Design by SYNArchitecture

http://synarchitecture.com/portfolio/quique-boutique/

Add to collectionAdd to collection