Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select tags
Select cities

This project is a coffee store which is located in Kastoria, Greece nearby a picturesque lake. It belongs to an acknowledged Greek coffee chain stores, called State Coffee Co. The design and construction guidance were undertaken by the multidisciplinary team of Lab4 architects in September 2014. The project was completed in January 2015.


The central designing concept is the creation of a warm in sense space, which combines the Branding Identity New York style materials (wall bricks, pavement stone bricks) with more industrial features (container corrugated panels, concrete textures). Following the firm’s central branding phrase “Discovering the new coffee world”, a wall synthesis which resembles to containers gives the sense of the arrival at the store of new espresso coffee products. Italian signs and decorative forms prevail within the store representing all coffee products’ origin. All of them are exhibited in a New York design atmosphere. These two “worlds” refer to the history of espresso which became worldwide famous by the Italian espresso bars in New York during the 50’s.


The interior space was formatted in such way so that it attacts customers to occupy firstly its interior seating area borders and gradually its façade and exterior area. In this direction of design, warmer materials and textures were selected in the interior deck space (wood, brick, warm graphics) while lighter ones were used nearby the store façade (concrete, corian). Furthermore, the concrete ground floor which is used in the greatest part of the interior and exterior space in combination intensifies the “Take Away” sales policy of the firm, since it resembles to a street texture.

Design: Lab4 architects / Harris Souliotis
Photography: Harris Souliotis

Add to collectionAdd to collection