Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

MoreySmith has revealed its latest workspace design project for non-profit organisation, London First.


Relocating from a split level heritage building in Trafalgar Square, London First has recently moved to Middlesex House, Cleveland Street in the Fitzrovia area of London. Middlesex House, owned and managed by Derwent London plc – London’s most innovative office specialist property regenerators and investors, was originally built in 1934 and was fully redesigned by John McAslan & Partners in 2001. The building offers light-filled open-plan offices over five storeys, centred around an open courtyard. Located on the fourth floor, the 4,321 sq ft office space has been designed on a modest budget to reflect London First’s mission to make London the best city in the world in which to do business.


The importance of connectivity has been an inspiration behind the design, to allow the team to work more openly and collaboratively, but also to bring to life London First’s influence in connecting London. It was also crucial for London First’s new home to showcase what they do and stand for. The introduction of strong branding and wall graphics throughout the space provide a strong brand presence that communicates their story and celebrates their many successes.


London First’s previous offices at Trafalgar Square were split across two floors with the reception and meeting rooms on the ground floor and office space on the first floor. Now located on one, fully open plan floor, visitors are fully integrated with London First’s workforce. Informal meeting areas, open plan offices and breakout spaces have all been created to encourage collaboration. Smart working areas have been introduced for directors and roving members of the team who are based infrequently at the office, providing flexible spaces that are a clever use of the floor plan and have adaptability depending on the requirements from the workforce.

Design: MoreySmith
Photography: Jamie McGregor Smith


via Office Snapshots

Add to collectionAdd to collection