Green Common Concept Store by Greentrooper Design Studio, Hong Kong – China

June 30th, 2015 by retail design blog


The first 100% plant-based concept store opened by Green Monday, bringing Food 2.0 and a revoluBonized foodmind set to Hong Kong. This 100m2 brand new shopping environment is located at Wai Chai, Garden East. Green Common’s mission is to make it a norm to eat in a way that is good for ourselves, good for others, and good for the planet. The concept behind is to strive Green Common to be where common good becomes common sense.


Interior and Instore Decoration
With the brand positioning, we created a very minimalist interior consisting of epoxy floor and Eco-wood and white furniture with some pastel color highlights, exposed ceiling with a green house concept, slanted panels of lightbox graphic panels on both side which showing the related vegetarian and global warming messages. A big highlight of a LED logo lightbox hanging on the ceiling, which catches people’s first sight and leading them into the store.

Design: Greentrooper Design Studio


Shop Front – Green Common LED logo light box on top. Nice and neat white color aluminum frame with big glass window in order to lead the natural light into the store.

­­Window Display – Swing-like eco-woods shelves for visual merchandising display with a big 3D Chinese Word “Veggie”

Implemented a comprehensive labeling system icon for customers to have all critical information at a glance.

Cashier – by using the recycling pallet board with the pastel color mixing


Hand Draft Illustration

LIU•JO store by Christopher Goldman Ward, Reggio Emilia - Italy
From “home touch” Collection left side, where we can find Tom Dixon applique...
espace d retail boutique by OMB, Vancouver – Canada
The simple design removes interior partitions and introduces a new ceiling c...
Butter Avenue Packaging by Arc & Co. Design Collective
Butter Avenue Packaging by Arc & Co. Design Collective
Pedrali stand by Calvi Brambilla at IMM 2017, Cologne - Germany
The exhibit space is composed by a central zone featured by dark tones and f...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *