Quadria Capital Investment Management office by Elliot James, Singapore

October 5th, 2015 by retail design blog

Elliot James has developed a new office design for hedge fund management company Quadria Capital Investment Management located in Singapore. Designing a luxurious Hedge Fund office space in Singapore, Elliot James were briefed to create a stylish, comfortable office that whilst having a very high end finish, would be inviting and informal and take on the look and feel one would associate with a New York apartment combined with an English Gentleman’s club.

The project site was situated on the upper floors of three combined shophouses, which provided an unconventional space due to the original architecture of the building. This presented the opportunity to be extremely innovative with the interior design layout, and allowed us to create a variety of different break-out areas where staff could remove themselves from the intensity and immediate stresses, even if only momentarily. These spaces include a secluded library, hidden breakout area, generous lounge, pantry, boardroom, and private offices.

Wanting to be sensitive to the architectural features of the building, Elliot James created private spaces and offices that preserved the open plan space by way of glass walls and partitions with thin black framework to separate the various rooms. Original features such as the thick concrete columns and exposed beams were left exposed. The classic shop house windows were highlighted by a contrasting black finish and the original concrete flooring was stripped back, polished and varnished to a high marble like shine.

To inject a high-end aesthetic, we used luxurious metals and fabrics for the furniture and deep, rich colours. We created a simple panelled wall for the main office area and bespoke bookcase in rich blue for the library area. Over-sized, eclectic artwork provided drama, colour and impact against the simple background palette. Through a mixture of lighting, Elliot James were able to create a soft, inviting ambience with areas of low lighting to help relax and escape from the more intense areas of the office.

“I wanted to create a statement and lasting impression for all that visited the Quadria Offices. I wanted to create a space that would be impressive, interesting and powerful but would also put clients at ease and make them feel welcome.”- Elliot Barratt, Managing Director

Design: Elliot James
Photography: Ken Tan

http://officesnapshots.com/2015/09/24/quadria-capital-singapore-offices/

Sales Office by One Plus Partnership, Chongqing - China
Sales Office by One Plus Partnership, Chongqing
JWT office by Alrik Koudenburg & RJW Elsinga, Amsterdam
For ‘Think’ Koudenburg & Elsinga created an inspirational garden, where ...
ELLE Office by feeling Design, Guangzhou - China
At the initial design stage, considering limited space of project site and c...
BP Lower 48 Office by Fitzsimmons Architects, Oklahoma City - Oklahoma
BP wanted their offices to reflect the changing climate of their company. Th...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *