Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

The new “Thai on Sinai Alley” restaurant has been planned and designed inside an old office building, and consists of a single space of some 200 square meters, located in the fashionable yard of the Tel Aviv Great Synagogue. We’ve turned the office space we had in a building from the 50s into a nonchalant, current and trendy location that is both authentic (Thailand) and, most importantly, has a hipster vibe.


Guests are welcomed at the entrance by a metal food station, located between the open kitchen and the main space. It’s reminiscent of the food stands familiar on the streets of Thailand and used for the preparation of first courses in front of diners. We’ve designed the station with iron bars decorated with sketches, lights and other original paraphernalia, taking care to keep it simple.


The dining tables were planned with plywood plates and basic iron legs – as close to the simple and cheap origin as possible. In a similar fashion, we’ve designed the metal and wood chairs and stools. The tables and chairs are painted in the colors of the orient but with enough natural wood tone left to avoid an excess of color.


The bar wall is made of exposed concrete, with a Bamboo hanging mirror behind and an iron pipe with simple incandescent light bulbs above. Next to the bar we’ve placed a DJ station made from one of the dining table, so as to give the impression that the whole thing was unplanned and only added after the place had opened. Along the wall behind the DJ station we’ve installed sheathing made of records brought over from Thailand, with a shelf carrying authentic drinks above.


The walls are sheathed up to a height of one meter with wooden panels and Carrara marble. We’ve deliberately maintain a disproportion (between the wooden panels and the Carrara marble) in order to enhance the non-committing atmosphere – nonchalant and not overly designed. The vitrine facing the front and the outside sitting area was planned with simple iron and light oriental patterns – close to the origin in tone and texture. In this way we’ve managed to create an unapologetic, unpretentious and authentic place.

Design: Studio Dan Troim / Dan Troim / Neta Bashan
Photography: Boaz Lavi

Add to collectionAdd to collection