Samsung Galaxy Cottage by Aworks, Seoul – South Korea

March 8th, 2016 by retail design blog

Aworks is a Seoul-based design company founded in 2001, with works that range from interior to exhibition to retail design. Their latest project called ‘Galaxy Cottage’ houses a ‘Test Lab’ for Samsung’s electronics design team. At this location, the designers come up with ideas about new products and perform tests and studies. The space is composed of three sections: an archive for products, an area for performance tests done before they are released, and a zone dedicated to discussion and conversation.

Each section was designed for easy use of products and communication between coworkers. The concept was to generate a space for people living in a virtual world called Galaxy, imagining a small cottage in the middle of the universe. The fence of the cottage translates into a white structure on the walls that saves data and various books while defining the relationship with the outside. The interiors of the cabin were created with a three-dimensional multi-level space that leads, guides, and draws positively multiple activities and discussions.

An area named ‘Pongdang Table’ serves both for meetings and as a stage. A multi-leveled space can be used as a stand, where the designers can store products and have a conversation or read a book at the same time. The top part seconds as a runway designed for testing and showing new products. The overall result is a space that makes possible for designers to find better solutions and products by motiving creative activities.

Office: Aworks (Back Gyung ri)
Design: Woo Kwang Jin, Ki Mu Young, Seo Jae Gyun, Na Jeung Ah, Yang Won Jae
Construction: Ha Haeng Young, Yoon Gi Myung
Photo credits: Snap by TAQ.C (Kim Tak Hyun)

















http://www.designboom.com/architecture/aworks-galaxy-cottage-samsung-seoul-03-06-2016/

HUM Music’s A&R bar and studio space by Kelly Architects, Santa Monica - Cal...
By day, it serves as a high-end recording studio and creative lab. By night,...
Runway office by FME Architecture + Design, San Francisco - US
The challenge for this design was to create a space for Runway, an invitatio...
EMI Music office by The World Is Round, Sydney - Australia
EMI Music office by The World Is Round, Sydney - Australia
The Forest Installation by TACADI, Buenos Aires - Argentina
THE FOREST is a site-specific project that seeks to catch the public´s atten...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *