Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

The concept of this project is to transform a local grocery brand – U&B, into a highly flexible and hybrid space with mono material and colour to achieve customers’ attention. It redefines how to spend a low budget to build something creative in systematic design. Given that the brand logo of U&B is a shopping trolley and their corporate colour is in orange, the interior environment embraces all these elements to contribute to its uniqueness.

Instead of the traditional roof painted in white, the tangerine ceiling stays bare to match with the concrete flooring in order to generate an unprocessed surrounding. The visualization of the hue and saturation in the orange sky adds a little warmth. Thus, it balances the sensitivity and tactility of the unfinished plywood trolleys with black metal in this space.

The loose plywood display units that substitute furniture, are all movable and tremendously flexible, which is suitable and commodious for non-luxury products selling in U&B. System AA track mounting kits on two sides of the wall panels can shift to be hanging systems for displaying items too. The wooden frames at the entrance are utilized as seasonal promotion and decoration area, performing like a window display system. Consequently, these series of unified and simple fitting-out works encourage the customers to concentrate on the products. This fulfills the functional needs of the grocery store and increases the adjustability and spaciousness.

All in all, this grocery store has been delicately designed to comprise for their fast-changing products and blended immaculately with the flexible and responsive components, creating a stylish signature in the store to represent the brand.

Designer: Wesley Liu
 / PplusP Designers
Coordinator: Eric Lau
Photographer: Wesley Liu

Add to collectionAdd to collection