Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Madrid-based Zooco estudio has transformed a 36 square-meter open space with a clear and concise geometry into a real home covered in mosaics. The concept aims to compress and expand the bands that run around the perimeter of the site in order make the best out of the small space, while dividing it in a surprising way. Different elements provide spatial tension, configuring the necessary circles to accommodate the house in its minimum expression. The scheme is very clear: to fill the perimeter as the serve space and to empty the center, generating the habitable area.

Each wall has a goal and a function by creating one central stay where life is carried out. The surface of each of these vertical planes exhibit the different scenes that daily life requires. Looking at the apartment from left to right you can find: the resting area, formed by a wall that connects the sleeping area and the rest area; the bathroom, with a wall showcasing an urban environment; the kitchen and the dining area, where you can find everything you need to use; and finally, a green area with aromatic herbs that allow to disconnect from everyday life and enjoy an exceptional place.

Zooco estudio perceives this property as a whole, like a set. The use of space in different ways creates a unique concept without forgetting practicality and comfort, without restrains. A great part of the project is covered by mosaic glass developed by Hisbalit. the intention was to create a singular and unique space using distinctive materials: the touch of wood on the floor, the effect of a ceiling coated by mirror and the play of colors and mosaics, that provides the whole space a point of attachment.

http://www.designboom.com/architecture/zooco-estudio-perimetro-renovation-06-24-2016/

Add to collectionAdd to collection