Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Prop Studios were invited by the Tate Modern to originate an impactful window scheme for the launch of the new Tate building – Switch House, by Swiss architects Herzog & de Meuron. The scheme is a development of the Tate’s rebranded logo, which was inspired by themes of interaction and inclusion through spherical forms.

The Prop Studios team designed, manufactured and installed the scheme combining graphic and sculptural elements to create an engaging statement for the launch window. Spheres on rods make the logo appear to disjoin and realign, depending on the chosen perspective of its audience.

The logo compromises of 300 vinyl circles, 75 wooden spheres of various sizes and 69 half spheres. The high gloss background is highly reflective, creating the illusion of spheres suspended in mid-air, whilst also subtly reflecting the viewer to include them as part of the overall aesthetic.

Photography by Melvyn Vincent

Add to collectionAdd to collection