Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

This existing office has been reconfigured and its routine restructured in order to create a larger area for their new reception lobby. Two of the executive rooms have been relocated to allocate this area, in the form of an elongated volume intercepting the office entrance. The new volume is lit with two distinct light sources: sideways natural light from the existing windows at one end, and static light from a new ceiling aperture created at the opposite end. Between the two light sources, a series of objects are placed longitudinally along the line of symmetry.

These objects create depths and form sculptural elements in a linear space. In sequence, light from the aperture shines on a dark island (pantry) which is concealed behind a metal panel that also sets the backdrop to the concrete mass (receiving counter). Progressing along the marble ground (waiting area) layered glass screens have been placed in the centre. When the screens unfold they partition off a glazed meeting room, the users inside will see the objects emerge again yet contained behind a glass plane as exhibits distanced on a marble stage.

Designed by Plot Architecture Office

Add to collectionAdd to collection