Coca-Cola pavilion by Atelier Marko Brajovic, Rio de Janeiro – Brasil

August 16th, 2016 by retail design blog

Invited by Coca-Cola, Atelier Marko Brajovic designed a surprising and immersive installation where the public is introduced in an iconic and unique multi-sensorial experience. Parada Coca-Cola interior design is a strong and photogenic phenomenological gesture that represents the freshness sensation. An augmented physical real time hub that extends in a digital space through interactive technologies, sharing moments and music concerts.

The project Parada Coca-Cola was installed in the portuary warehouse Armazem 3, revitalized area of Rio de Janeiro new boulevard known as Pear Mauá. From main boulevard the public is invited to start the journey by entering the immersive room, a sensorial experience designed in collaboration with SuperUber. After the introduction show the public enters the main installation, a free flow space where the public creates its own narrative experience.

The public experience culminated In the center of the space made out of more than five hundred translucent acrylic spheres that simulated the physical behaviour of sparkling bubbles. A design process took advantage of generative parametric softwares that could simulate such a natural phenomenon. that A seven meter wide golden finished bar marks the center of the installation.

The visual effect of movement is enhanced by lightning system programmed to react on different events as concerts, games and other brand activations. The main installation as well organize and introduce the public into the interactive installations as photo in 360 degrees, real-time dance game, a gallery, concert stage… and entrance to the store.

Architects: Atelier Marko Brajovic
Photographies: Fernando Martins
Creative Director: Marko Brajovic
Project Director: Bruno Bezerra
Team: Fernanda Zanetti, Natalia Winnicka, Fernanda Matos
Interns: Daniel Locatelli, Giane Pardini



































http://www.archdaily.com/793201/coca-cola-pavilion-atelier-marko-brajovic

Paper Space installation by Studio Glowacka & Maria Fulford Architects, Lond...
1500 meters of white A4 paper are draped to create an undulating ceiling, wh...
KH Gears office by Arboit, Zhuhai - China
The concept pays tribute to the actual beauty of the gears; artworks inspire...
SUIT store by HAF Studio, Reykjavik - Iceland
The raw concrete floors and walls meet a warm OSB wood cladding where white ...
Green Room kinetic installation by Glithero, London - UK
The Green Room installation is an "abstract clock" made up of a se...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *