Valencia Lounge Hostel by Masquespacio, Valencia – Spain

September 1st, 2016 by retail design blog

Masquespacio presents its last interior design project for Valencia Lounge Hostel, a hostel of 11 rooms distributed over 236 m2 situated in the old town of Valencia. The intervention realized by Masquespacio in the Valencia Lounge Hos-tel starts with a study of the previous status of the project’s building, containing typical elements from the Valencian homes of the 20th cen-tury with its vintage cement tiles and ceilings decorated with plaster molds that were maintained without modifications.

On the other hand, the aim of the design was to convert the hostel in a more contemporary space with a kind of a ‘home coziness’, adding decorative elements that could draw attention of different customers and their lifestyle. Therefore, each room was designed with a different look, that could adapt to the personality of each personality. Thus we can recognize the room for the fans of surf, music or the actual ethnic trend.

Another aspect to highlight is the use of graphic patterns through the whole project, realized by the Spanish creative consultancy for this project. Above with the purpose of bringing up a major personalized identity for the project all lamps, tables and decorative elements were designed exclusively by Masquespacio, with exception of the chairs and armchairs.

Ana Milena Hernández Palacios, creative director of Masquespacio: “We wanted to recreate the feeling for the guests that they were staying in a home, but one that makes them dream, disconnect and live a new experience, while they are enjoying holidays.”

Compolux at Seibu department store by Nendo, Tokyo
Our design took inspiration from the wrought iron fences surrounding the par...
Story Sarona store by Dan Troim, Tel Aviv - Israel
The sense of connection between the different areas is also emphasized by us...
Amata Offices by JDJ Architects, Chicago - Illinois
Keeping in mind Amata’s mission, we designed a vibrant office to include act...
Hotel Dombóvár by Csiszér Design, Dombóvár - Hungary
The long bar along the side ends up in a reception area. A separate dining r...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *