Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

The name of the hotel “Change Vacation Hotel” came from a poem of Tao Yuan-Ming, who was a poet in Song Dynasty. «Ah, homeward bound I go! »: “The farmers will come and tell me that spring is here and there will be work to do at the western farm.” Tao Yuan-Ming’s idyllic life with freedom and no worries is the client’s original intention to establish this hotel. The client wants to create an inn where they can talk and drink with the guests from different places.

This old and plain courtyard house of Bai nationality, has a very different interior. San Fang Yi Zhaobi, literally meaning three buildings forming a U and a fourth wall as a screen, is a traditional Bai residential structure. The decorations on the screen wall present different feelings with the changes of the weather and light, and they co-exist harmoniously with the old Bai residential courtyard house.

The bamboo outside the courtyard, the grey brick on the ground, the screen wall beside the sky-well and the pool all follow the theme of “quiet, clean and mirror” at the beginning of our design. “Quiet” means to create a quiet environment for all the guests; “Clean” is the pool, to create a feeling of clean and clear; “Mirror” is to reflect all the beautiful things in the water.

Respecting human’s behaviors and feelings in the space is also the core of the space design, which is to make the space good and comfortable to use. The simple and clean guestrooms, the tea room of primitive simplicity, Change Vacation Hotel shows a different beauty in this hustle and bustle world everywhere. Here, you can sit in the yard and enjoy the view of Cangshan mountain in a trance.

In the aspect of spatial esthetics, we take culture and art into consideration, and ensure the specific temperament and uniqueness of the space. Dali Change Vacation Hotel mainly use culture to solve the spatial situation. We use a contemporary way to interpret the tradition. For the architecture, we respect the local builder and only comb and reorganize the buildings without any design. For the guestrooms, we use architectural skills to express their relationship with tradition in a contemporary way.

Design Company: Co-Direction Interior Design
Chief designers: Jiang Xiao-Lin, Wang Dong-Lei, Chen Ma-Gui
Photographer: Jing Xu-Feng

Add to collectionAdd to collection