Lin Mao Sen tea shop by Ahead Concept, Taipei City – Taiwan

December 24th, 2016 by retail design blog

The traditional tea ceremony is used from concept and vision to design, structure and atmosphere, creating a beautiful and delicate presentation. The perspective along the ceiling border to the pillar structure conveys dynamic interaction. The large wooden plaque in the hall implies Eastern Heritage and thus extends the continuity of cultural connotation. Listed in a symmetrical order, the value principal is derived from a metaphor for the spatial texture of oriental residence.

A return to natural convergence is subtly weaved into the ceiling line for a sense of relaxation and release. The materials are reflected with an ecological perspective, integrating old concepts with new to generate a sense of freedom and coexistence with the urban environment. Peacock blue, lake green, and mustard yellow saturation, fusion lines and staggered surface relationship, and a background with subtle oriental heritage all extend the continuity of space and connotation.

The interpretation of the contemplation of environmental heritage blends old and new concepts and matches them to the pattern of ritualistic attempt. In the process of the interactions between the products and consumers, human implications are highlighted. Aesthetic implications are used to show functions, routes and displays, restoring the original entrepreneurial spirit.

Design: Ahead Concept
Photography: Ahead Concept

http://www.archdaily.com/801811/lin-mao-sen-ahead-concept

MOBI Offices by Axis Architecture, Zionsville - Indiana
The space is a blend of textures. There are warm finishes, like the rustic w...
EU headquarters by Samyn and Partners and Studio Valle, Brussels - Belgium
"This outer area is converted into a glass atrium protecting from the u...
Thom Browne Surf Shop installation, Tokyo - Japan
Fully living up to its name, the installation not only features select men's...
Aesop store by Tacklebox Architecture, New York City
Two of the walls are lined with vertical strips of milled pine plywood, orie...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *