G4S office by Lefteris Tsikandilakis, Crete – Greece

February 10th, 2017 by retail design blog

The construction and decoration of the commercial office for the security outsourcing company G4S was based on the dynamic of the brand, its character and its close association with technology. Our aim was to highlight the existing strong brand name that promotes the space, products and services through our futuristic design. The entrance is covered with glass around and creates the sense of extrovert space which exhibits clearly the indoor space and allows an unobstructed view of space and, in turn, of … the future.

The marble coating and the use of metal on the outside create a special, modern and pioneering image. The window is decorated with structures made of perforated steel on which products are exhibited, a feature that attracts customers’ attention and gives an industrial character. Indoors, the customer service desk stands out which has a unique form that starts as a desk and expands to the ceiling thus giving the image of a flying saucer that takes you from the physical world and leads you to the technological one.

The products are placed by groups on the shelves specially created so that they are discrete and visible to the client while they enter the commercial office. On the right of the entrance, the manager’s office is located which is differentiated and isolated with transparent openings that seem like communication windows, above of which we placed a graphic banner with hidden light and televisions for messages projection.

Design: Lefteris Tsikandilakis
Photography: Pantelis Mathioudakis

Levi Strauss pop-up boutique by RCG, Auckland - New Zealand
To reflect Levi’s classic American style and effortless ‘cool’, we selected ...
Triple-Major store by Triple-Major Studio, Shanghai - China
Its retail spaces in Shanghai, Beijing and Chengdu are completed with fashio...
Venchi chocolate shop by PickTwo, Bucharest - Romania
The concept presents the shop in a contemporary light, without losing the ma...
CO+LAB Office by Baskervill, Richmond - Virginia
CO+LAB’s staff was actively involved in the design process, eager to craft t...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *