Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

The i+care Pharmacy opened in December at 200B Livingston Street in Downtown Brooklyn. The store, combining a boutique pharmacy with high-end optical service, represents a new concept for the owners, who run several pharmacies in the New York metro area. The high-end feel of the store targets the evolving audience rapidly developing, increasingly upmarket location across from Macy’s, adjacent to Fulton Mall, and nearby City Point.

Focusing on an aesthetic experience and customer service, the upscale, custom design by studioBIG is a departure from the chain’s ten other locations. StudioBIG’s owner and lead designer Leah Plevrities designed the interiors, branding, and signage to convey a clean, modern aesthetic. Whites and blues create a cool, hygienic-looking palette, while touches of wood provide warmth and a nod to the pharmacy’s natural, organic focus.

From the outside, custom signage and a striking optical department draws clients into a long space featuring optical displays and service in the front and the pharmacy in the back. Visual cues, like distinctive blue and white floor tiles and floating white ceiling planes, lead visitors through the space. The pattern of the floor tiles continues onto the optical display cases and pharmacy desk to draw attention to points of customer service.

An eye chart-inspired custom graphic is an elegant and functional décor element in the optical space. To develop a fully custom look within an efficient budget, studioBIG ingeniously derived the flower and cross logo and pattern from the stock Cement Tile Shop floor tile. The pattern was carried throughout the space in restrained but impactful touches—on backlit cases, wallpaper, signage and wall graphics, and on the design of the pharmacy’s business cards.

The result is a fully custom look without the high price tag. All pharmacy shelving was dropped to no higher than eye level to maintain visual connection from the front of the store to the back. The L-shaped floor plan allows for back-of-house pharmacy space to be hidden from view.

Design: Leah Plevrities / studioBIG
Photography: Harriet Andronikides

Add to collectionAdd to collection