Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Huntsman Architectural Group was engaged by top digital agency and consultancy, Fetch, to design their offices located in San Francisco, California. Fetch charged the design team with creating a bold, unique, and statement-making space for their San Francisco headquarters. Innovative design solutions via creative applications of materials delivered impactful spaces on the limited budget. One is immediately impressed upon entering the reception lobby where a simple application of glowing pink linear LED lamps are interspersed between lengths of standard electrical conduit creating a dynamic track leading one’s view towards the open office beyond. The reception’s modular furniture creates a hospitality feel that introduces the concept of an accessible, open and inviting space.

Important to the open office design was an environment that supports the culture of the collaborative and creative workforce. Directly adjacent to the open workstation space are two open collaboration areas: one with soft seating and the other with conference tables that provide choice of workstyle, either impromptu meetings or focused work. Conference rooms were treated with vivid wall paint, enhanced by geometric felt cutout applications, making the rooms more inviting and dynamic.

The café is a place for gathering. The unconventional application of vertical subway tiles create visual interest, while walnut wood cabinetry in both open and closed application allows for storage and an opportunity to showcase decorative objects supporting the company’s playful culture. Mobile tables in the break area are reconfigurable to allow the teams to eat together, regardless the group size. A sliding door separates the café from the back-conference room. This multipurpose space is used for all-hands meetings or a less formal option for hosting clients. With creative solutions and strategic programming, the office achieves the goal of offering a second home for employees.

Designer: Huntsman Architectural Group
Design Team: Bill Puetz, Frederic Cote, Samantha Rose, Katharine Dwyer
Contractor: CCI General Contractor
Photography: Jasper Sanidad

Via

Add to collectionAdd to collection