Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Dowell Future Impression is located in the west of Hangzhou Xixi National Wetland Park, facing Wuchang Wetland Park while sitting mountains. The life style center is the epitome of Future Impression Estate more than an ordinary sales center. It is initially used as the sales center but later added an underground Our Space, a ground floor lobby and an upstairs light meal space. The original intention is abandoning excessive modifier, that is what you see is what you get. The multifunction help to establish great vision of Future Impression.

The design concept comes from architects’ understanding of the relationship among architecture, water-mirror and landscape. Therefore, taking the inspiration of “Look up at a peak with awe to enjoy elegant scenery, look down to a stream with appreciate to admire wide universe,” the innovative façade approach is encouraged by the natural beauty of lakes and mountains, in other words “View a mountain at a distance, touch its meaning within heart.” To achieve that, the way home is designed to cross water. The mirror-like water works as cornerstone, which breeds the whole building.

Walking into the lobby, the enclosed curve of the stairway roots in Mobius Band. Pure space is given forceful artistic atmosphere. Transparency and piercing sets space boundaries in the underground Our Space to create a complete interlaced spatial system. Meanwhile, wood and concrete is combined with plants and books, aiming to transfer dynamic spaces to static spaces.

The upstairs cinema’s steps are as curved as contour lines, turning sunbeams piercing through tiles suspended in the wind into checkered light and shade on the ground. In this way, the architectural form is combined with inner spaces. Sit inside idly and look up into wooded mountains, it’s exciting that the boundary between exterior and interior is blurred by transparent glasses, bringing in surrounding scenery, which creates an illusion reality like reaching the peak as well as viewing a picture. The interaction of inner soft lights and outer glistening waves reflects the charm of faraway mountains and nearby water, representing the soul of Yuhang civilization.

The basic element of facades is “Tile” representing Jiangnan. Driven by traditional method “Perfect the form with inner meaning”, Corrugated parametric design is applied to crescent-shaped pendants and slim stainless upstands suspending on facades, to landscape the building. Within vernal sunlight, hook-like glazed tiles appears to be delicate mutton-fat jade, drawing out a picturesque Jiangnan impression with misty rain.

Architects: Shanghai Tianhua Architecture Planning & Engineering
Architect in Charge: Xin Nie, Haitao Chen
Design Team: Jingwei Su, Junning Gao, Xue Bai, Xiaotong Lu, Wenying Liu, Runxiang Shi, Pu Wang
Photographs: Jianghe Zeng, Pu Wang, A.GUANG, Lingjun Meng, Xiang Cheng

Via

Add to collectionAdd to collection