Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Three prefabricated bamboo elements are at the heart of this renovation. Designed by GBBN and fabricated locally by two Carnegie Mellon School of Architecture alums, these striking millwork pieces bring warmth to a concrete Brutalist building and help turn it into a place for active learning.

Near the entrance, “arbors” bring down the scale of the space and provide collaborative zones that feel sheltered within an active, social area.A “portal” in the middle separates the active space near the entry and circulation desk from quiet and focused work zones toward the back. The portal also offers students a range of alternative seating on and around its platform. A multi-media collaborative “den” at the back of the library lets larger groups work without disrupting others.

Additionally, prefabricated glass and metal modular work rooms were added to the space. They keep students visually connected to the rest of the library but provide acoustic privacy for group projects.

All four elements were fabricated off-site and installed in just two weeks during a campus break. To accommodate these changes, a large amount of little-used books were moved off-site while 12,000 of the most frequently requested titles remain.

Architects: GBBN
Architect in Charge: Amanda Markovic, Anne Chen
Photographs: Ed Massery

Via

Add to collectionAdd to collection