Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities

Situated in a crowded and cluttered neighborhood in the Eastern District of Taipei City, The Dry Salon is designed to offer an inviting experience that detaches customer from the hustle and bustle of everyday life. It’s a getaway place to take time off and enjoy an afternoon tea.

Working with a relatively reduced size of cafe, we aimed to maximize the sense of spaciousness by opening up the front wall and replacing the roof with glass to achieve a more open and airy feel to the indoor space.

The main entrance, framed by titanium plated stainless steel, is designed with setback in order to provide space for pedestrians. The arch facade welcomes the guest gently into the shop. To the right of the main entrance, a facade veils the outdoor machine units in a layer of rhythmic wood screen, creating a unique language enough to draw attention in the midst of many retailers and restaurants in the area.

The bar counter is curved and cladded with wood to enhance the softness of the space. Flooded with natural light, the interplay between the white plastered wall and dried flower decorations create a bright and warm atmosphere.

Architects: DSEN
Lead Architect: CHIEN-TING CHEN ; CHUN-YU HSU
Photographs: Hey!Cheese

Via

Add to collectionAdd to collection