Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Brando investigates the relationship between visual perception and the phenomenology of color with the aim of developing a new commercial model where consumption is understood as an atmospheric experience.

Located in the historic center of Madrid, the project is based on three fundamental premises: a reduced budget, the development of a recognizable image, and a limited execution time.

With these starting points, the creation of an artificial landscape is proposed where the perception of scale is blurred through the ubiquitous use of color. This strategy responds to an economy of means as an ecological manifesto, avoiding demolitions to minimize the generation of waste while allowing the space to be unified and the different historical layers of the premises to be visibl

The program is organized into two parallel bands separated by a piece covered with projected polyurethane foam that meets the needs of the program, acting in turn as a counter, bar, and worktop, and which provides the residual space with maximum flexibility.

Lastly, a circular luminaire made of stretched fabric stands as the central element of the space and a focus of attention from the outside. In addition, thanks to the color variation throughout the day, this piece provides the premises with multiple physical and psycho-emotional qualities.

Architects: Marta Jarabo, SOLAR
Architects: Pablo Canga, Ana Herreros, Marta Jarabo
Photographs: Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

Via

Add to collectionAdd to collection