Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Savills Portugal refurbished the common areas of the Green Park building located in Lisbon, Portugal. This project focused on the refurbishment of the common areas of the Green Park building, a reference office building in the city of Lisbon. The successive interventions that have been made, mainly in the entrance lobby, have led not only to a de-characterization of the building but also to a mismatch with the new trends.

The main idea was to transform the entrance floor into something more than a “simple” reception. The aim was to make this large area of about 1,000 sq.m more dynamic by introducing various features and new environments. Besides a new reception desk, there are sitting and relaxing areas and a range of shared services, within the WorkCafé concept, such as auditoriums, meeting rooms and collaborative workspaces. In the lift halls of the remaining floors, a modern environment has been assigned with a floor signage. Neutral materials were chosen, in shades of black and beige, which meet the chromatic patterns of the base of the building – the marble stone. The inclusion of natural elements, such as wood, green walls and plants increase the feeling of comfort and the quality of the environment. In order to provide a unique and distinct character to the building, it was proposed the installation of a significant scale author piece by the meeting area.

Design: Savills Portugal
Photography: André Areias

Via

Add to collectionAdd to collection