Avanti fast food pasta restaurant by Studio OPA, Tel Aviv

September 6th, 2012 by retail design blog

Rows of interchangeable tiles spell out what’s on the menu at this fast-food pasta outlet in Tel Aviv, designed by Studio OPA as a “tribute to Scrabble”. The tiled menu board above the kitchen and counter is made from oak and bent tin. With only 35 square metres of space to be utilised, Studio OPA solved the problem of storage by placing items from the kitchen on display shelves in the dining area. Green, grey and black patterned tiles decorate the wall near the window. The glazed facade provides continuity with the green and white seating outdoors.

Located in the centre of Tel Aviv, Avanti is an extra-small space of only 35 sq. m. including the kitchen, the counter and the dining area. The lack of storage space resulted in us having to display the kitchen products to all. The display was made of a bent 4 mm tin. Made of oak tree and bent tin, the menu board is a tribute to Scrabble and was built with the idea of having the flexibility to change every day according to the chef’s wishes. A square wall made of coloured tiles is a homage to a classic Italian restaurant.











http://www.dezeen.com/2012/08/17/avanti-by-studio-opa/

BOOKSTORES! Livraria da Vila bookstore by Isay Weinfeld, São Paulo
Occupying 2,300 sq m (24,760 sq ft) split on two levels, the store features ...
Aesop store by Torafu Architects, Kyoto - Japan
We approached the project by making the most out of the original building st...
Padarie Café by CRIO Arquiteturas, Porto Alegre - Brazil
A special mask was applied to the existing facade to provide privacy to the ...
Dolly Dimsum chinese restaurant by Metaphor Interior, Kuala Lumpur - Malaysia
The concept of the Restaurant was created from the owner mascot name Dolly. ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *