Pirelli PZero flagship store, Milano – Italy

April 29th, 2014 by retail design blog

The premium, multi-sensory experience of the PZero flagship store in Milan. Between memory and vision. Pirelli Corso Venezia is much more than a concept store. It is a space that intercepts and converges to the new paradigms of modernity. In the flagship store on Corso Venezia you can breathe a deep culture of the project, a design thinking that goes through the worlds and borders manned by Pirelli.

A constant and creative combination that allows people who enter here to create their own custom route. The rubber carpet and the tracks on the asphalt guide the visitor in the different areas of the store. In 1500 sqm on two floors, the glamor is combined with industrial design and workshop with showroom, in a mix that allows the sharing of excellence and a tangible aesthetic. In a nutshell it is the design of a premium experience.

The slight hint of rubber, the materials in the store (cement, tiles, steel), different industrial sounds for each area of ​​the store, the hi-tech outfit heated by the light of sustainable LEDs and industrial elements converted into pieces of furnishings, allow to live an excellent sensory and emotional experience. Elements and components that combine functionality with the pleasure of the senses.

The premium experience is also generated by a reworking of memory thanks to icons, objects and collective images of the past of Pirelli that trace the path to a visionary vocation of the brand PZero. Photos and details refer to the founding of Pirelli Milan in 1872. Pirelli Corso Venezia is the evidence of how a well-designed store is able to tell a story, but also to entertain and engage people who access it.






Timberland by Dalziel and Pow, London
Together with Timberland’s in-house Global Creative Services Group, Dalziel ...
Muriel Grateau Gallery, Paris
Muriel Grateau Gallery, Paris
Noble Denim Small Batch Jeans
Noble Denim is a small-batch jeans producer from Cincinnati, Ohio focused on...
Bridal Salon by Ryo Matsui Architects, Kumamoto - Japan
The consultation space is completed by a private meeting room and a display ...

Leave a Reply