Pixiv office by teamLab Architect, Tokyo – Japan

June 13th, 2014 by retail design blog

The offices of Pixiv, Inc., managers of Pixiv, a social networking service that allows users to post drawings. The walls of the entryway are composed of 3,000 ema placards. Pixiv’s mission is to make it so that anyone can enjoy the fun of drawing—so anyone who visits the office can make their own picture, and the design of the entryway allows those pictures to be easily displayed in the office.

The placards are affixed with magnets, so it’s simple to take them down, draw another picture, and put them back up on the walls. To paint on canvas takes a certain degree of confidence in one’s skills—but anyone can draw on a placard and display their work. Pixiv’s offices are created from the very art that is drawn by their guests.

Designed teamLab Architect, Inc.
Photography by TADA(YUKAI)











































Innosight Innovation Center by Sasaki, Lexington - Massachusetts
Built around a central, light-filled atrium in what was originally a multi-t...
Bilgili Holding office by Tanju Özelgin, Istanbul
Design approach for the material and colour choices is timeless and away fro...
Slattery office by Elenberg Fraser, Melbourne - Australia
Have you ever wondered what the Elenberg Fraser ‘Bizarro World’ would look l...
Cultural Creative Park offices by LAD, Guangzho - China
The skylight and old stone seat echo each other just like a stage for the in...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *