Diageo office by TTT Corporation, Ho Chi Minh – Vietnam

November 12th, 2014 by retail design blog

TTT Corporation has developed a new office environment for Diageo located in Ho Chi Minh City, Vietnam. Appearing in the top ten of the World’s Best Multinational Workplaces, Diageo – leading premium alcoholic beverages company – definitely realizes that people are the heart of their business. By relocating its office to President Place, an environmentally conscious building that has been awarded LEED Gold Certification and met Grade A international environmental design standards, Diageo Vietnam continuously proved why it is one of the most desirable places to work.

By turning the workplace into a fun and relaxing bar, the designers hoped Diageo’s employees could feel the nature of their job while working here. The open working space bursts with vibrant colors to boost the productivity. Light-reflected materials were used to create shimmering effects, combining with rustic materials, green plants to balance the atmosphere between work and play, nature and technology. The lighting system followed a modern and entertaining style, which is mostly expressed at the reception and pantry area. Each meeting room is used to honor one of Diageo’s beverage alcohol brands.

Furthermore, located in a green building, all materials used for this project have to meet the environmental standards, for instance Low-VOC paint that releases fewer harmful chemicals into the air after painting, carpets which have green certification, and many recycled materials.

Design by TTT Corporation
Design Team: Le Huy Truc, Nguyen Suong Thuan Phuong Tram, Dang Nguyen Thi Hong Tuyet

http://officesnapshots.com/2014/11/07/diageo-ho-chi-minh-city-offices/

Dream Downtown Hotel by Handel Architects LLP, New York - US
Dream Downtown Hotel is a 184,000 sq. ft. (17,000 m²) boutique hotel in the ...
Jurlique store by Akin Creative, Sydney - Australia
Taking cues from the Jurlique farm and the Adelaide Hills, the materials are...
Galvin Greenman restaurant by DesignLSM, Chelmsford - UK
We created a sophisticated dining room that envelopes the entire rear of the...
Tech startup incubator by Rafael de Cárdenas, New York
Architecture at Large overhauled the building's five storeys to house office...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *