Pulte Group Office by Stantec, Atlanta – Georgia

January 31st, 2018 by retail design blog

Stantec has designed the new headquarters for leading US home developer, Pulte Group, located in Atlanta, Georgia. Pulte Group recently relocated its headquarters from Detroit to a new 107,000 SF facility in Atlanta. With only 25% of the existing 400-person staff moving to Atlanta, it was essential that the new headquarters serve as a recruitment tool. Taking advantage of the relocation, the goal was to create a sophisticated, modern workplace that serves as a showcase of the company’s products while creating a work culture that fosters energy, connectivity and collaboration.

The design team worked with Pulte in the early planning stages to determine the amount of space required to accommodate their new workplace profile, which shifted from office intensive to primarily open workstations. Many amenities were provided to enhance the work environment, including the main employee lounge known as the Pulte Kitchen, two outdoor terraces, a large flexible conference center, and a range of meeting spaces of varying sizes and technological capabilities. A five-story interconnecting stair provides a visual and physical connection for all employees.

A number of architectural features incorporated into the space recall the Pulte brand. For example, the Pulte Kitchen and main staff lounge are modeled after one of Pulte’s high-end products. The main reception, known as the Pulte House, is an architectural metaphor that resembles a traditional home. By designing a new headquarters representative of Pulte’s brand and services while creating a collaborative space for its employees, the end result is a more effective, interactive space that inspires staff and enables Pulte to recruit and retain talent.

Designer: Stantec
Photography: Ron Blunt

https://officesnapshots.com/2018/01/29/pulte-group-offices-atlanta/

Odd Fellow Bar by Paul Burnham, Fremantle - Australia
The basement bar of the historic Norfolk Hotel in Fremantle, Australia, has ...
Clubhouse by noiz architects, Zhengzhou - China
The largest room is the main hall, with a double-height atrium that operates...
Grand Cru Wine Lounge by Portfolio Architectural Lifestyle, Jakarta - Indonesia
Grand Cru Wine Lounge by Portfolio Architectural Lifestyle, Jakarta - Indo...
Christian Louboutin Beaute at Selfridges by Sheridan&Co, London - UK
The metalwork was fashioned from solid brass featuring arches with a fabrica...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *