Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Established in a two stories building, this project started with three main guidelines: order, zoning and intelligent flows. The ground floor houses the customer’s area and some support facilities: the tearoom, the store, the cashier, the counter, the restrooms, a small backyard, the storage room, a small kitchen and the locker rooms and bathrooms for the staff. At the top floor we find the administration office, another storage room, the bakery, the patisserie and the cold chamber.

The original staircase was relocated to make circulation more efficient and dynamic. The service areas are all connected. The counter and the display for the breads were designed to make good use of the room below the stairs.

The tables, chairs and benches at the customer’s area were all painted in different bright colors, bringing a sense of lightness to the room. At the back, the little store and the cashier are located near de stylized saloon door that leads to the restrooms. It´s all very clean, but yet full of inspired details. At some parts of the walls the painting is a little worn, revealing the solid brick layer that lies underneath. The pillars are covered with pinus elliotti. The lighting completes the ambience, with articulated luminaries and rail spotlights. To add character and personality, the cashier and the counter were coated with rectangular white tiles.

A special mask was applied to the existing facade to provide privacy to the storage room and the office without blocking the sunlight. This solution was accomplished with a set of colored metal brises shaped like the wheat spike, the main ingredient of the bread. A wooden pergola completes the facade, limiting the outdoor sitting area. The elements to this project were designed to grant personality and a strong identity to the first Padarie shop in town.

Architect: CRIO Arquiteturas
Photography: Marcelo Donadussi

http://www.contemporist.com/2013/12/09/padarie-cafe-by-crio-arquiteturas/

Add to collectionAdd to collection