Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Zrno Bio Bistro uses only ecologically grown groceries from the Zrno Eco Estate. It is the first eco estate in Croatia only 55 kilometers away from the city of Zagreb in a small village Habijanovec which is providing the bistro with fresh food every day. Brigada’s assignment was to redecorate the existing space with a goal of creating a link between the bistro and the estate, and creating the feeling of comfort that results with people wanting to spend more time in the bistro.

The space is divided into three zones. The first one is a high seating area, intended for a shorter stay and for food needing less time to prepare. Visually attractive and functional wall coverings have been used, enabling unlimited number of wooden boards to be added, creating shelves wherever necessary. Low seating area is in the second zone with a bench kept from the previous interior design. The new way of seating, dimmed lights, details such as the black wooden board for information, the wooden wall covering filled with plants and herbs and photos from the estate create an overall integrated and comfortable space.

The third area is designed as a more intimate space. Natural linen fabric was used to cover the sealing and for a hand drawn map showing the distance between the bistro and the Zrno Eco Estate. Here, photos in antique frames cover the walls. The owners have put in extra effort to find them and avoid conventional buying or making new ones. The space is covered in materials not usually seen in bistros. Wood, linen and jute were used for coverings and base for writing and drawing. Masonite boards became menus and scraps of wood leftovers became the reserved signs.

Photography: Frane Fabris and David Pejic
Design by Brigada

Add to collectionAdd to collection