Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

This is the renovation of CABANE de ZUCCa SHIBUYA PARCO. When commissioned for the project, my initial thought was “Unbelievable….Can’t be true!”, because the CABANE de ZUCCa flagship in Omotesando was the shop I admired most when I was a boy fresh out of high school, although I was not a fashion-conscious type. I didn’t dare to enter but only peeked inside from the street, and I was intrigued and fascinated by the simple yet sophisticated shop design composed of galvanized steel frames-such material was rarely used for a shop interior during that time. The impression of the shop space still remains vivid in my memory.

When I went to check the pre-renovated state of the existing shop at SHIBUYA PARCO, atmosphere of the shop had changed and it somewhat dimmed my memory. In order to regain the brilliant image, we resolve to design a space that is simple and sophisticated- and also stimulating our senses in a new way. Chromate treated steel, a different kind of galvanization process, is used as the main material. We intend to differentiate itself from the past by changing the finish and the texture of the material. Chromate treated steel frames, which are composed of unit components to meet various needs, are installed in the simple shop space.

In addition, the shop space had been divided in two, because of a bulky column in the center, and also because the shop products were divided in two categories, namely “men’s” and “women’s”. This time the new brand, “zucca dayz” designed by Rikako Nagashima, is added as the third category. Wrapped in the chromate treated steel frame, the central column is integrated as one of the spatial elements, creating continuity in the wide-open shop space. The open shop front invites people to enjoy the unique shopping experience.

Architect:Jo Nagasaka/Schemata Architects
Project team: Toshihisa Aida/Schemata Architects
Photo:Takumi Ota
Collaboration: Rikako Nagashima/village (R) – “zucca dayz” brand concept & design

http://schemata.jp

Add to collectionAdd to collection