Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities

A plan for an Italian restaurant transferring into a commercial complex across Yachiyo Midorigaoka Station, a suburb of Tokyo. The restaurant is expected to hold populous parties with maximum capacity of 250 people, using the dining space and the banquet room. With this in mind, we took advantage of the existing large space with long pillar spans by keeping the use of fixed walls to a bare minimum and created a spacious dining space that is partitioned by light and the ceiling pieces.


Above the tables; are hanged “walls” attached to ceiling piece, dropped to FL2.2m dividing the dining area into eight sections. The height and the shape of each ceiling pieces are carefully set to compromise the building’s infrastructures running behind the original ceiling. The finishing color and lighting of these ceiling pieces are also diverse. Though the dining area below the ceiling pieces is essentially one space; the time of the day and light turns it into either one large area or separated multiple light and dark areas, creating richness and depth.

Design: OSKA & PARTNERS INC.
Photography: Kenta Hasegawa

Add to collectionAdd to collection