HOK Offices,Toronto – Canada

November 17th, 2015 by retail design blog

Global architecture and design firm HOK has designed a new office for their Toronto-based operations.


To meet ever-changing business demands, HOK’s Toronto office wanted to leverage their workplace as a technology enabled activity-based work environment that is flexible, fosters collaboration and integrates sustainability and well-being principles for attraction, retention and overall employee productivity. Their overarching goal was to be recognized as a forward thinking employer, providing a progressive workplace for high performance, creative team-based work.


Key decisions that contributed to their overall real estate realignment was to introduce smaller individual work-settings, increase collaboration spaces [1:1, people-to-seats], introduce agile work for 30 senior leaders, in-bed multi-functionality into all aspects of the office, and introduce a strict storage policy. These decisions reduced real estate, promoted activity based work, and allowed for greater investment in collaboration technology and tools.


The result is a branded, timeless professional workspace that is technologically advanced to provide employees a range of choices of work and collaboration settings, as well as the flexibility for changing team needs to achieve their creative business demands. Their progressive, high functioning technology enabled workplace is balanced with inspirational art, sculpture, natural light, 360 degree views and a hospitality aesthetic to make employees feel welcome and provide a environment for heightened collaboration, engagement and creativity.

Design: HOK
Photography: Richard Johnson




















via Office Snapshots

HEADQUARTERS! ASICS headquarters by Fokkema & Partners, Hoofddorp - Netherla...
Small gestures evoke associations with Japanese culture, such as lamps based...
Stadhuis public service area by Fokkema & Partners, Almere - Netherlands
The choice was made to show the bare concrete structure, revealing original ...
citizenM Hotel by Concrete Architectural Associates, Rotterdam
The different areas are divided by large floor-to-ceiling cabinets. The cabi...
Mobvoi Inc. HQ office by David Ho Design Studio, Beijing - China
The outline of two orange glass meeting rooms attached on the left side of t...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *