Ripple Installation by Jean-Charles Penot & Phu Nhin Ho, Beijing – China

November 24th, 2015 by retail design blog

Ripple is an award-winning set of hanging kinetic sculptures that were used during the Beijing Design Week 2015 to transform the interior of an industrial silo, located at the 751 artistic space.


The installation imagined and created by French and British artists Jean- Charles Penot and Phu Nhin Ho, presented a vertical immersive experience through a sequence of light, sound, atmospheric effects and kinetic hanging sculptures.


Residing in the central sections of the silo, the Ripple structures invited guests to appreciate its elusive beauty along the staircase that surrounded it. During the exhibit it was seen through the graceful orbit of the Ripple, light became a spirited part of the experience. By using a captivating form that mimics the contour lines of the silo, the artists were able to create a free fluctuating ripple that elegantly manipulated the lights. Its reflective surfaces acted like a camera to capture the moment in time, just as a ripple begins and wilts away so does that shared moment in time.
Creating the illusion of levitating in mid-air, Ripple in its gestation period grew and withered like an echo across a waterless plane.


While suspended in the Silo and bathed in luminescent colors, Ripple made the area come alive as it received the light and projected it centrifugally around its surroundings. Its hypnotic light dance twists and turns continued to enthrall and guide guests along the staircase. Throughout the Beijing Design Week 2015, Ripple’s reflective surfaces played with the silo’s surrounding environment and guests were immediately absorbed into the experience as each of the sculptures gracefully orbited within the venue.

Design: Jean-Charles Penot & Phu Nhin Ho

290 square meters store, Istanbul - Turkey
Sections of original detailing have been incorporated in the interior design...
The Commoner Restaurant & Bar by MARKZEFF, Pittsburgh - Pennsylvania
Mark Zeff recently finished, The Commoner, a new restaurant and bar located ...
Note Design Studio exhibition, Stockholm - Sweden
Note Design Studio exhibition, Stockholm - Sweden
Si-Pu Nabe restaurant by Golucci International Design, Shanghai - China
To distinguish the central area and the traditional dining room area, the de...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *