Personetics office by Roy David Studio, Tel Aviv – Israel

March 13th, 2016 by retail design blog

Roy David Studio was commissioned to design a new office space for the hi-tech company Personetics. The new office is situated inside a newly renovated building proposed by the studio as a high-tech business hub.

The two stories open office center is enhanced with the use of an impressive light fixture, one that simply can’t be ignored. The unique light installation was custom made by Roy David Studio for this specific office. It is composed from 70 LED’s installed in equal distances and variable heights. The variable heights of each light fixture create a movement like illusion, a perpetual wave that changes its direction in perfect sync with the observant eye.

The main waiting area is surrounded by wooden columns installed at varying angles. These wooden columns are used as a visually blocking material between the waiting area and the rest of the office. The repetitive movement of the shifting angles that are either airy or much denser show glimpses and fragments of different activities carried out inside the space, creating a sort of duality of what is private versus public.

A minimalistic, clean designed conference room is adding touches of color to the office. The meticulous use of fine rugs and furniture make the office feel warm and welcoming. With these final touches the overall intervention transforms the space into an impressive office, one sort of office that is very hard to remain indifferent to or to forget.

Photography by Yoav Gurin

http://www.roydavidstudio.com

Human-Meditation-Nature installation by Vo Trong Nghia Architects at Venice Arch...
Known for his green-filled architecture, the installation inside the central...
Adaptable hanger system by Schemata Architects and Keisuke Hatakenaka Architects...
The minimal space is characterized by the extra large windows punctuating th...
Warehouse office by Studio Layer, London - UK
The design studio recently relocated its premises to a 3,500-square-foot war...
FUO store by Lukstudio, Wuhan - China
Behind an unassuming storefront is a space dominated by a spiral of mirrors,...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *