Ironhide Game Studios offices by Martinez Rudolph Architects, Montevideo – Uruguay

January 9th, 2017 by retail design blog

Martinez Rudolph Architects have designed the new offices of gaming company Ironhide Game Studios, located in Montevideo, Uruguay. The new IRONHIDE office should house thirty-five workstations along with multiple conference rooms and dining areas conducive to a highly sociable start-up culture. The finished project represents the merger of four dissimilar units generating a typology that is deliberately disordered on its geometric edges.

At the entrance, the visitor is welcomed into the reception with a powerful logo and isotype, meanwhile the centrifugal point of the plan separates the entertainment area from the workspace that is divided into the three, color-coded team sectors—yellow, green and blue—that coalesce into a violet primary meeting room. The color gradient appropriately codifies the space in a both a friendly and understandable manner and is reiterated in the carpeted floor, furniture and articulated band that runs along the program.

On the center core of the plan are small capsules for use as meeting or videoconferencing rooms. The hardwood paneling provides both a refreshing and differential warmth to the spaces. The capsules are implanted into the walls creating a room within a room effect and the blackboard walls provide an annotative surface to bolster the core ethics of the brand as fun and innovative as well as publicize ideas and creative initiatives.

Design: Martinez Rudolph Architects
Photography: Santiago Cerini



























https://officesnapshots.com/2017/01/05/ironhide-game-studio-offices-montevideo/

Dr. Reymão Pinto Harvest Post by 71 arquitectos, Setúbal - Portugal
The harvest post develops from the reception, by the entrance, following the...
Dental Clinic by NAN Arquitectos, Pontevedra - Spain
Urban Oasis Gardening Kit Packaging by Andrea Mangone
By 2050, 6 billion people worldwide will be living in urbanised areas.
Insight Creative offices by Yellow 6 Design, Auckland - New Zealand
Relocating from character space in Britomart, the challenge was to create a ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *