Goomo Office by Elliot James, Singapore

March 7th, 2017 by retail design blog

Elliot James has designed the new offices of travel booking company Goomo, located in Singapore. For Elliot James this project presented an opportunity to integrate the latest in LED and presentation technology with electronic privacy glass and to create an executive office with seamless, effortless connectivity and display. ”We wanted to create an extremely luxurious office space with generous use of space and high end finishes.” When entering the space, you are met with the luxury lounge area with bespoke 3d blue and gold panelled wall with integrated lighting which sits in front of a floor to ceiling LED wall.

As the office is situated on the 19th floor, the idea was to create a sense of being amongst the clouds a moving cloud scape creating the illusion that the office is floating was designed. The lounge is surrounded by privy glass that, at the touch of a button, can frost up to give privacy to the office space, board room and other meeting areas. Custom made arm chairs, sofa, coffee table and bench make up the seating area, along with the custom made side tables and classic Oluce table lamps.

We didn’t want to go for a conventional reception area but instead create a hotel-like desk area with storage and lighting. It was important for the main boardroom to be extremely impressive, albeit slightly intimidating with a strong focus on the business to be conducted in the space. Elliot James chose a muted colour scheme and used only two or three materials, with the focus being on the table itself (made from one piece of marble edged in brass) and the presentation screens. Each screen is created using a special film and rear projectors are concealed in the ceiling.

At a click of a button, the three horizontal screens can display news, stocks, web pages, whilst the horizontal screen at the head of the office is full touch screen and can be connected to any device. ”With the companies corporate colours being blue and yellow, we wanted to make the office sensitive to this but take it to a more luxurious level by going for a darker shade of blue and changing out the yellow for golds and brass.”

Design: Elliot James
Photography: Ken Tan

https://officesnapshots.com/2017/03/02/goomo-offices-singapore/

Hakuunsou hotel by Makoto Yamaguchi Design, Yugawara - Japan
Minimal down lighting illuminates just the restaurant tables, but keeps the ...
PRIM4 Hair Salon by YOMA DESIGN, Taipei - Taiwan
PRIM4 Hair Salon by YOMA DESIGN, Taipei - Taiwan
Trustpower offices by Veldhoen + Company and Warren & Mahoney, Tauranga - Ne...
The building is designed for an optimal balance of future work activities. E...
Savills Office by Futurespace, Sydney - Australia
Savills’ environment is an ecosystem of open, closed and connected settings ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *