Bench Accounting Office by Perkins+Will, Vancouver – Canada

May 2nd, 2017 by retail design blog

Bench Accounting, a service-focused bookkeeping technology company, engaged Perkins+Will to provide interior design services for their new office space, located in Vancouver, Canada. This fast-paced project completed all design phases within seven weeks. To allow for an effective economic design, the team’s strategy was to channel the majority of resources into social spaces. This focus resulted in a unique lounge and fully serviced kitchen on each of the three floors.

Additionally, the existing concrete slab was sealed and the exposed ceiling was retained, adding to the raw aesthetic of the space. In order for its employees to excel in client service, the Bench office acts as a space that “services” its own employees through emphasizing wellness, choice, and culture. Sit-stand options, focus rooms, telephone rooms, informal and formal collaboration spaces, conference suites, and hospitality and lounge spaces encourage both spontaneous collaboration and private, heads-down work.

The scheme provides 24 different typologies of workspace apart from individual workstations, equating to a ratio of 0.8 alternative work locations for every dedicated workstation. Bench’s culture of innovation, collaboration, and community is reflected throughout its workplace design aligning with the founders’ belief that their physical space is an artifact of their culture rather than a definition of it.

Design: Perkins+Will
Photography: Ema Peter

https://officesnapshots.com/2017/04/25/bench-accounting-offices-vancouver/

BBH’s offices by Urban Salon, London
Ribbons of bamboo balustrades wrap around the central space on each floor an...
Casa Perky shoe store by That Design Company, Porto Alegre - Brazil
The display system, for instance, allows the retailers to change hangers for...
Piper Jaffray Offices by Fusion Design Consultants, Boston - Massachusetts
Instead of a standard flat drywall ceiling, Fusion envisioned a dynamic, vol...
Gelateria Siciliana by Studio M2, Tel Aviv - Israel
Instead of referring to an existing lowering of the ceiling as an obstacle, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *