Garanti Barter / Değişim Merkezi headquarter by OSO Architecture, Istanbul – Turkey

June 14th, 2017 by retail design blog

Garanti Barter Headquarter is located in Tekstilkent, Istanbul with their offices within an area of 850 m². The office has a staff consisting of 75 personnel which is into the circular plan’s office tower. General design criteria of the office is to create an open office space. However the manager rooms and some individual departments are planned into the closed spaces.

The interior space of the office, which is belonging one of the leading companies in their own field, is created for having the feeling of transparency and coziness. Moving from this point, the entrance hall and meeting room is highlighted. The mirror suspended ceiling is used into the meeting room to increase the visual height for feeling into the larger space. Additionally because of having different usage in the same room, an automation controlled curtain system is divided into meeting area and seating platform.

The interior design of the manager rooms are created into different style according to the owners personal preferences. Thus two of the manager rooms are designed as semi classic and classical style rather than the rest of all spaces which are designed as modern style.

The circulation and corridor is planned in the inner circular zone which is defined with acoustic ceiling and different floor covering. This area enlarges with the cafeteria space into the center of the office. The cafeteria is used with visitors and personnel’s for lounge and small meetings. Accordingly, this area makes a big contribution to increase the internal communication of the office employees.

In general sense, matching and integrating this office space designed with their own company identity, field of business, and user profile are determined as a basic design problem, and thus, it is aimed to bring sense of belonging to the space.

Designed by OSO Architecture









US Assure headquarters by Gresham, Smith and Partners, Jacksonville - Florida
Large glass panels bring natural light into interior offices and conference ...
TONIK Health Club Renovation by Estúdio AMATAM, Lisbon - Portugal
The initial assumption was simple: updating the Reception and Foyer image an...
Tribes office by AbrahamsCrielaers, Eindhoven - Netherlands
Tribes in Eindhoven is characterized by interiors reminiscent of nomad tents...
AstraZeneca Office by FutureSpace, Sydney - Australia
It was important that the colours and finishes were fresh, crisp and light a...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *