Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

TOWOdesign Studio, which excels in reconstruction of commercial space in information era, created two subversive showrooms for Chinese wood flooring brand TREESSUN. Through recombination of exhibits, arts, space and time, the flooring exhibition was transformed into a large interactive installation with unique aesthetic image.
By drawing inspirations from traditional Chinese landscape painting, TOWOdesign integrated the display of wood flooring products with an experience of sightseeing tour.
They further extended the aesthetic effect of water, drew inspirations from ever-changing water flow patterns and built a visually striking sculpture. Every piece of wood was given a flowing form and at the same time maintained the static texture.

YouTube Linkhttps://youtu.be/39i6fNAUqRw

Project 1: Wood floors depict a picture of mountain and water, offering a visual feast with static and dynamic balance

Location: Shanghai New International Expo Centre H2

Completion: 2018.03

Area: 250 m2

Parametrization design collaboration company: Hobbs and Black Architect Inc.

Parametric designer: Wong Li

Multimedia design collaboration company: Shanghai Shengrui Creative Design Co., Ltd.

Multimedia design team: Lin Yufeng, Shi Shiyao, Sun Bochao, Shen Lianzhi, Vincent, Xu Li

Structure design collaboration company: Shanghai Tongrui Architectural Structural Design Firm Co., Ltd.

Structural designer: Wang Peng (A construction division)

Construction collaboration company: Shanghai HaoAo Prop Display Co., Ltd.

Construction team: Li Chengfa, Wang Zilin, Nie Jinlong, Zhang Keqiang

Main materials: solid wood floor (TREESSUN), Sandwich plate, metallic framework,brushed mirror  aluminum-plastic panel

 

 

Project 2: Wood floors whip up a surge, creating spectacular sensory illusions

Location: Shanghai World Expo Exhibition and Convention Center

Completion: 2017.09

Area: 140 m2

Main materials: solid wood floor (TREESSUN), Sandwich plate, metallic framework

Design company: TOWOdesign

Design team: He Mu, Zhang Qian, Liu Xiongjie,

Project type: exhibition hall

Photo:TOWOdesign

Client: TREESSUN

Add to collectionAdd to collection