Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select tags
Select cities

Originally built in the 19th century as the Collier’s Printing House, the historic building now known as the Greenway Mews has undergone many transformations in Manhattan’s Meatpacking District. Currently a popular home for tech companies, the building offered an ideal headquarters for a mobile gaming app company.

With a diverse team of illustrators, animators, designers, and engineers all working under the same roof, the client brought a full program to the 6,000sf raw space – including individual workspaces, a gaming area, conference rooms, phone booths, a sound studio, lounges, and impromptu “breakout spaces” to name a few. To organize the program, we took cues from the long, rectillinear space, gouping the program into three “bands” aligned parrallel to the length of the space. The first band is comprised of individual desks, flanking the only wall with windows – maximizing daylight for each employee. All service oriented program – reception, kitchen, storage, etc. – is arranged parrallel and opposite to the open workspace, along the length of the hallway. Separating and mediating these two bands is a series of interstital mixing spaces designed to encourage interaction between employees.

A restrained material pallette of plywood, blackened steel, and grey felt cohere the architectural interventions. Two felt wrapped rooms with bleached plywood slats are inserted into the space, offering private conferences and phone booths on the interior, as well as a sound dampening exterior for the cavernous office. Additional breakout space such as lounges and cafe tables, a gaming center, and banquet areas offer flexible usage – from lunch to casual meetings. Natural and soft materials create a warm and soothing office environment, and their understated use reflects the values of a startup inspired by minimal design.

Architects: Forrest Frazier + Architecture AF
Architect in Charge: Forrest Frazier and Andrew Herbert of Architecture AF
Photographs: Nicole Franzen

Via

Add to collectionAdd to collection