Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

GE: studio has designed FISH-YU store‘s exhibition hall, emerging as a silver planet floating into blue accents. Located in a shopping mall in Guangzhou, China, the project adopts the futuristic concept of

To create a reflection path for the light, GE: studio has chosen simple and recyclable materials to complete the interior. To add a ‘Future fantasy’ touch, a blend of electric blue transparent acrylic, black and silver paint, and stainless steel clad the inside, while LED lamp belts follow the curves of the design. Futuristic store by GE: studio reveals a silver planet illuminated with blue light in china

To stimulate visitors’ curiosity, the architects apply the design technique of optical illusion. The front desk surrounded by columns takes shape as a coral-like volume, where the hollow part serves as a storage area. Furthermore, the inner wall of the ring-shaped mass takes form as a smooth display line, showcasing the collection with the lights staring on it. Meanwhile, a blank space is enclosed in the middle, to frame an area for live events. Apart from the mirroring method on the wall that expands the visual space, the architects added some skylight-like openings covered by lamp film to the ceiling.

Designed by GE: studio
All images courtesy of Lephoto

Via

Add to collectionAdd to collection