Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Child Studio has used a glass block wall, dark cherry wood panelling and a soft blue coffered ceiling to channel 1960s London in this sushi restaurant. Located in a former post office, Maido is an eatery in London’s Saint John’s Wood neighbourhood with interiors designed to honour the heritage of the late modernist building.

“We were fascinated by the unique story of this building and aimed to capture the nostalgic atmosphere of 1960s London, paying tribute to the modernist public spaces of the era,” said Child Studio founders Alexy Kos and Che Huang. “The design evolved around the bold geometry of this period and the juxtaposition of simple materials: wood, glass, clay and steel.”

The walls across the entire space are clad in cherry wood while shallow alcoves are decorated with a rotating selection of artworks. A suspended coffered ceiling hangs overhead, its grid pattern echoed in the black quarry tiles on the floor and the semicircular glass brick wall that divides the space. The curved partition wall also forms a generous, leather-upholstered seating booth at the back of the space.

The focal point of Maido’s interior is a central island bar clad in reflective curved steel panels. Here, the sushi master prepares and serves authentic Japanese dishes while customers perch on polished aluminium bar stools by Japanese industrial designer Naoto Fukasawa. “It was important for us to create a range of different seating scenarios and balance the convivial atmosphere with more intimate nooks and crannies,” Che explained.

To complete the space, the studio sourced a selection of classic midcentury furniture pieces. These include antique MR10 tubular steel chairs by Mies van der Rohe and moulded plywood armchairs by Norman Cherner. Pipistrello table lamps, designed by Gae Aulenti in 1965, sit on the island bar and on a large communal dining table while antique wall sconces produced by Italian manufacturer Stilnovo create a cosy ambience.

Designed by Child Studio
All photographs are by Felix Speller and Child Studio

Via

Add to collectionAdd to collection