Project Collins Offices by PLY, Hamburg – Germany

February 17th, 2015 by retail design blog

PLY has designed the new offices in Hamburg for e-commerce startup Project Collins and its online fashion-shops ABOUT YOU and EDITED.


The new headquarter covers three levels and approx. 3,000 square metres with a policy-compliant open space concept designed for up to 250 people. The spatial division is associated with a unique architectural situation of the building: Three sections of different types and ages were functionally and visually connected to each other. Diagonal concrete pillars in one of the buildings and historic clinkered facades of an old building formed the brackets for the future home of Project Collins. The answer is an almost homely color and lighting concept combined with clear functionality. The sand-blasted old concrete surfaces were countered with a coarse-mesh carpet, open-pored woods bring warmth into a functional environment.


In addition to adjustable benches on which teams will be working, there are three floors with a wide variety of retreats such as niches, small gardens with Eames-Swings, telephone booths and spacious kitchens and cafeterias. For functional use there are complete magnetic whiteboard walls and chalkboard paint walls in meeting areas –this way no idea is lost, thoughts can be structured. The lighting concept was completely designed and implemented based on LED technology. The Kandem 831 PLY light is used as task area lighting, the corridors are illuminated with restored and renovated LED vintage lamps. Torchieres from industrial use provide powerful backlight LEDs, which were equipped with white LEDs.

Design: PLY
Photography: Julia Maria Max


via Office Snapshots

TNT's CO2 neutral express office by OVG, Hoofddorp - Netherlands
TNT came to OVG with a clear mission: they wanted to be the first CO2 neutra...
H&M Logistics Center Offices by J.C. Architecture, Taipei - Taiwan
The arches design is inspired by the concept of the courtyard, framing them ...
Allround Institute by CLOVER space design CSD, Seoul - South Korea
The goal of the design was to pursue an economic and practical space on th...
Matrix Global Office Space in Sofia by Cache atelier, Sofia - Bulgaria
We redesigned the reception area, the eating area, the meeting rooms and cre...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *