Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities

Hof van Duivenvoorde is the visitors center that belongs to Duivenvoorde Castle and Estate, a national monument in the city of Voorschoten. The Duivenvoorde foundation was the commissioner and asked 70F architecture to create a building that would look like a barn but at the same time be transparent and have a welcoming atmosphere. The solution, with its movable facade parts, was a direct hit with the commissioner but turned out to be difficult to execute. No hatch producer or hinge supplier was up for the challenge. Bas ten Brinke, the owner of 70F architecture, therefore decided to do the engineering himself.

Hof van Duivenvoorde inhabits a restaurant, a museum shop, and space for the volunteers who give guided tours of the castle and around the estate. The building is relatively small – 6 x 30 meters – but feels spacious because of the high transparency. You can look from one side of the building to the other. The space above the kitchen (at the far end of the building) and the sanitary unit (in the middle) are left open, thus showing the roof and its construction in its entirety.

Some of the fixed windows continue up and over the roof-ridge into the back roof plane, towards the monumental garden wall. The building is an example of modern architecture, fitting seamlessly in its 13th-century surroundings defined by the castle.

Designed by 70F architecture
Photography by Luuk Kramer



























https://www.archdaily.com/890066/hof-van-duivenvoorde-70f-architecture

Add to collectionAdd to collection