Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select tags
Select cities

The project at the new Replay concept store in Florence was completed in spring 2009. The vertical garden is a part of an ecological theme developed by the architects. It covers a 7m high L-shaped wall in the 3-storey boutique.

The garden is inspired by the undergrowth of a temperate forest, similar to what could be found in the lower parts of the hills not too far away from the city of Florence. Although as with any indoor garden, the plants themselves are of mostly of tropical origin to do well in the indoor climate. The overall picture is a soft, yet dense and fresh greenery, with some small-flowering plants like lanterns on top of the darker background.

A picture that shall remind of the undergrowth in springtime, when it has had time to grow before the leaves of the canopy have fully developed and absorbed all incoming light. As the wall is used as background for displaying the brands jeans products, hanging close to the wall, there is a limited space for using more voluminous plants. Thus, the size and growth habit were important criteria when choosing the plants.

http://www.verticalgardendesign.com/projects/replay
http://www.arthitectural.com/vertical-garden-design-replay-store/

Add to collectionAdd to collection