Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

We were appointed by Gap’s European team to reinvigorate the store design and give the brand more relevance in the European market. We designed a new store concept, that takes its inspiration from the very first Gap store which opened on Ocean Avenue, San Francisco in 1969.

The new concept builds from the same foundations: a white box – a bold celebration of the brand; a painted concrete floor; great graphics and original thinking. In the heart of the store is heart of the brand: denim. An echo of the shopfront, a translucent blue glass monolith sits in the centre of the store, bearing Gap’s denim collection on dark oak shelves. Curving around this centrepiece, a stepped display unit, akin to stadium seating, shows the key styles. Above, an illuminated translucent canopy washes the space with a soft, diffused glow.

Initially commissioned for a European roll-out, elements of the scheme now form the basis for the global concept, taking the Gap message of relaxed confidence to a new generation.









Designed by Dalziel and Pow

Add to collectionAdd to collection